Jarní bylinky pro běžné použití

Stále častěji se setkávám s lidmi, pro které je používání  čerstvých bylinek velkou neznámou. Jsou často udiveni nad tím, že se před použitím nemusí sušit.  Když to slyšíte prvně, zarazí vás to. Ale já to, Bohu žel, slýchám stále častěji.  Pojďte zase začít vnímat přírodu. Ochutnejte její  jarní  esence díky bylinkám, které jsou běžně k mání na loukách, či na zahrádkách.

Na obrázku vidíte základ mojí dnešní snídaně. Můžete se jím nechat inspirovat.  Už kvetou fialky a sedmikrásky. Nebojte se jich. Jsou jedlé a skvěle ovoní  třeba čaj, nebo dozdobí salát. Přidejte řebříček – úžasnou ženskou bylinku. Do jogurtové pomazánky ho nasekejte spolu s pažitkou, dobromyslem, šalvějí….  A jen letmo pár dalších:

Kopřiva do čaje – právě teď je její čas. Pomůže vám s jarním detoxem. Vhodná do čaje, přidat do špenátu, nádivek…

Pampeliška – je celá jedlá a její hořká chuť  jí řadí jako léčivku č. 1 na játra. Uzobněte lístek několikrát denně!

Ptačinec žabinec – chutná jako jarní hrášek a je z něj skvělá „hrachová polévka“.

Tak skloňte hlavy a dívejte se, jaké zázraky vám jarní příroda servíruje doslova k nohám.

Dobrou chuť! A pevné zdraví.

www.AuraSkola.cz